Кубратско училище се включи в мрежа от общностни училища

07:12, 06 фев 17 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
СУ „Христо Ботев” в Кубрат започна работа по проект на Националната мрежа за децата /НМД/ „Училището като център на общността”, съобщават от пресцентъра на общината. Проектът е насочен към развиването на училището като общност и превръщането му в център, който създава, поддържа и свързва общността от ученици, родители и други участници в обществения живот на населеното място.

 Кубратското училище ще организира инициативи с участието на ученици, родители и местната общност, подпомогнати от неправителствената организация „Еквилибриум” - Русе. 

 НМД осигурява и възможности за обучения, споделяне на опит и добри практики в училища в България. Основната цел е да се увеличи активността на родителите в училищния живот с подкрепа на неправителствена организация, за по-добри връзки с местната общност и по-добра учебна атмосфера. 

  Първият етап на проекта бе въвеждащо обучение на представители от СУ Христо Ботев” - Кубрат и още 19 училища в България и НПО през месец януари във Велико Търново. Следват срещи с НПО и разработване на дейности и инициативи за включване на родителите в училищния живот. 

Работата по проекта ще даде възможност за развитие на мрежа от общностни училища, които съвместно да работят за развиването на училището като общност и промяната му от училище с високи стандарти като училище с високо качество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама