След 5 години: Няма виновен за бедствието в Бисер, има хора и без къщи /аудио/

07:23, 06 фев 17 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в харманлийското село Бисер отбелязват 5 години от наводнението, което отне живота на 6 души от селото, а иначе жертвите на природната стихия бяха 10. За първи път в Бисер няма да се раздава курбан, а само панихида.

За времето от 6-ти февруари 2012 г до днес, прокуратурата не успя да намери виновник за скъсаната стена на язовир „Иваново“, която потопи малкото селце. Преди дни от държавното обвинение спряха делото, защото не могат да открият 3-ма души, които може да имат претенции към държавата.

В Бисер още помнят 8.10 часа на 6-ти февруари 2012 г. Природната стихия тогава руши всичко по пътя си. Под вода остават мостове, къщи, добитък, хора загиват. Сега всички се надяват на справедливост и съдебен процес. Все неща, които остават мираж.

Иначе разделението сред хората продължава с пълна сила, защото държавата възстанови къщите на едни, а други останаха без покрив. Първият кабинет на Бойко Борисов обеща, че нови къщи ще има за всички. 21 семейства обаче нямат късмет да са сред щастливците и остават само с обещанията на тогавашната власт.

Славей Стоянов е един от хората, които са загубили родната си къща и е останал излъган от властта, че ще има нов дом. От преживения ужас и от болката, че няма нова къща е заболял от тумор на гърдата. В момента се лекува. „На едните чувалът е пълен, на другите празен. Останахме нещастни и отритнати, излъгани сме“, казва той.



Кметът Валентин Найденов пък обяснява, че в селото има разочарование, но всички се надяват на справедливост. Такава обаче засега няма вече 5 години.

Разказът на Добрина Минкова, която е преживяла ужаса преди 5 години, чуйте в звуковия файл

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама