Премиера, концерти и изложби включва новият културен афиш на Плевен

08:41, 06 фев 17 / Култура 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Културният афиш на Плевен за тази седмица включва поредица от премиерни представления, концерти и изложби.

 Тази вечер от 18 часа в хотел „Ростов” в града поетът Валери Станков ще представи новата си стихосбирка „Анализ на залязващото слънце”.

На 7 февруари, вторник, Мариус Куркински ще гостува в Плевен с моноспектакъла си „Черното пиле”. Гастролът ще бъде от 19 часа в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“.

На 8 февруари, сряда, на сцената на зала „Емил Димитров“ в читалище „Съгласие 1869″ ще гостува Симфониета Видин със солист Цветан Недялков, китара. Диригент Константин Илиевски. В програмата ще звучат Родриго – концерт за китара „Аранхуес“, Бизе – увертюра „Кармен“, Де Файа – „Любовна магия“. Концертът ще е с начало от 18.30 ч.

На 9 и 10 февруари, четвъртък и петък,  са премиерните представления на „Балада за Георг Хених” в Драматично-куклен театър „Иван Радоев”. В спектакъла на режисьора Крум Филипов е   Христо Домусчиев, който се завръща на сцената на театъра след дълго боледуване.

Дебютират младите актриси Бориса Сарафова и Евелин Костова. Ролята на Цар Виктор ще изпълни Кристофър Кем – възпитаник на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков", който  често може да бъде видян в Плевен като уличен музикант.

На 10 февруари, петък, от 17.30 часа най-новите си творби ще представи в самостоятелна изложба плевенският живописец Павлин Ковачев. Изложбата ще бъде открита в Арт център Плевен.

На 11 февруари, събота, концерт ще изнесат ученици от школата по китара при читалище „Лик“ с ръководител Николай Михайлов. Концертът е от 11 часа в Художествена галерия „Колекция Светлин Русев”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама