Благотворителен базар набира средства за дете с тумор в мозъка

10:24, 06 фев 17 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен базар в помощ на 7-годишно момиче с диагноза злокачествен тумор в мозъка ще се проведе във Варна. Страшната диагноза родителите на Йоана Христова научили навръх 6-ия й рожден ден на 19 януари миналата година.

Детето е от Велико Търново и до момента е претърпяло 4 операции - вкарване на сонда, отстраняване на тумор, кръвоизлив и сменяне на клапа, отстраняване на тумор и течност. Малката Йоана е преминала през 33 лъчетерапии и 6 химиотерапии. След това се очаква нова оферта от клиниката в Истанбул, където се лекува Йони.

Сумата, която е нужна към момента, е 95 000 лева. Тя трябва да се събере в най-кратък срок. За да помогнат на детето, хора от цялата страна организират благотворителни кампании и базари. Във Варна базарът ще се състои на 11 и 12 февруари на третия етаж в „Гранд мол“. Организаторите апелират жителите на морската столица да се включат и с книги (детски и за възрастни), детски играчки, сувенири, бижута и домашно приготвени лакомства.

Желаещите да помогнат на малката Йоана могат да се свързват с Даниела Иванова, която кооридинира базара във Варна, на тел. 0886397064.

Открита е дарителска сметка в лева:

ІВАМ:8657ЦМСН70001522551105/ВІСЮМСНВОЅР

Йоана Христова, гр. Велико Търново

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама