Партия ДРОМ застава зад обитателите на гетото в Красна поляна

10:37, 06 фев 17 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ПП "ДРОМ" твърдо застава зад жителите на бившите "Виетнамски общежития" и ще ги защитава с всички лостове на българското и европейското законодателство.

Това се казва с изявление на председателят на ромската партия Илия Илиев, който проведе среща с жителите от квартала. 

Багер вече измете една от опасните и рушащи се от години сгради в столичното гето „Виетнамски общежития”- туристическата спалня „Юбилейна“. Акцията стартира в петък сутринта с една от сградите, а през тази седмица ще се бутне още една.

От ДРОМ настояват, жителите на общежитията са преди всичко това са български граждани, които живеят от десетки години там с настанителни заповеди, адресни регистрации и съгласно Конституцията и ввропейските норми за защита правата на човека нито една институция няма право да им отнеме единствените жилища, ако само и единствено не им бъдат подсигурени други такива за дълготрайно настаняване.

"Също така искаме да заявим, че всякакви действия на различни организации и политически партии, които всяват напрежение, дискриминация и расова омраза в обществото ни по дадения случай, ние незабавно ще сезираме Прокуратурата и  ще бъдем силен отпор, чрез всички лостове на закона срещу това", се казва още в прессъобщението на ДРОМ.

В ромската партия са получили оплаквания от много хора, жители на кв. "Красна поляна" и по-точно бившите "Виетнамски общежития", които са силно обезпокоени от зачестилите медийни публикации, в които се тиражира информация, че общежитията ще бъдат премахнати от Столична община. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама