Питат гражданите как да изглежда панаира в Търговище

10:55, 06 фев 17 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Търговище стартира обществено допитване за нова концепция на традиционния пролетен панаир, който през тази година ще отбележи 240-то си издание.

Кметът д-р Дарин Димитров пое ангажимент в отчета за първата година от мандата си да потърси мнението на гражданите за обновяване на търговския форум, съпътстващата го културна програма и другите прояви в седмицата на изложението, припомниха от пресцентъра на местната администрация.

От днес до 20 февруари в сайта на Община Търговище ще бъде отворена дискусионна форма за обсъждане на идеи и предложения от граждани. В нея всеки може да представи личната си позиция за нужните промени и бъдещето на вековния панаир.

"Очакваме гражданите да подходят творчески и да предложат конкретни идеи за съпътстващи събития и инициативи в панаирната седмица, разнообразяване или намиране на нова визия за търговската част и други, свързани с панаира. Всеки споделен коментар ще бъде видим за посетителите на сайта, след преглед от администратор, за да се избегне публикуването на  нецензурни думи и да се съблюдава добрия тон на дискусията." обявиха от администрацията и допълниха, че гражданите могат да изпращат писмени предложения и на адреса на Община Търговище или по електронен път на [email protected].

Паралелно с допитването, започва работа и екип, който да направи проучвания и да предложи работни варианти за обогатяване на панаирните дни и проявите през тях. Предвиждат се срещи с представители на бизнеса, с различни гилдии и групи от обществеността, които да дадат предложения за традиционния форум. Най-находчивите и работещи идеи, които могат да бъдат реализирани, ще бъдат отличени и приложени, при възможност още през настоящата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама