Оранжерия за канабис откриха в Раднево

11:43, 06 фев 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оранжерия за производство на канабис е открита в Раднево, съобщиха от полицията. Задържани са двама мъже.

На 3 януари при съвместна полицейска операция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, ОДМВР - Стара Загора и полицаи от управлението в Раднево за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, в индустриалната зона на Раднево, са задържани лицата: К. К., на 42 г., и Р. В., на 39 г., двамата от Раднево.

При последвалите претърсване и изземване, в хале с размери 12 на 10 метра, без прозорци, е открита изградена оранжерия за отглеждане на големи количества канабис. Намерени са и са иззети 408 саксии със засети стръкове канабис, с височина от 170 до 180 см, 37 отоплителни лампи заедно с трансформатори и елоборудването към тях, 5  вентилатори, климатик, 2 уреда за отчитане на температурата и влажността в помещението, напоителна система за капково напояване и др. Намерен е и иззет и найлонов чувал, пълен със зелена тревиста маса – листа от канабис.

В помещения в същата сграда, обитавани от К. К., са намерени и иззети незаконно притежаван боен пистолет „Маузер“, кал. 6,35 мм с два пълнителя за него, 108 боеприпаса от различни калибри, стъклен буркан с намираща се в него 6,65 гр марихуана, найлоново пликче „клик система“ с 1,8 грама марихуана, найлоново пликче „клик система“ с 0,1 грама метамфетамин и електронна везна.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354в, чл.354а ал.3 т.1 и чл. 339 ал.1 от НК.

При извършено претърсване в лек автомобил  „Ауди“, управляван от Р. В., са намерени и иззети 1,48 грама марихуана, за което е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

С постановление на Районна прокуратура Раднево на двамата задържани е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама