Пожар в жилищен блок и маза гасиха огнеборците през почивните дни

11:58, 06 фев 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4 инцидента са наложили излизания на екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе през почивните дни, стана ясно днес.

На 4 февруари в 13:22 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е изпратен за гасене на запалени сажди в комин в блок на ул. Байкал в Русе. При пристигане на място се е оказало, че не се налага извършване на гасителни действия от пожарникарите.

За времето от 17:19 до 19:05 часа на 4 февруари служители от Втора РСПБЗН- Русе с противопожарен автомобил и стълба са изпратени по сигнал за възникнало горене в стая и тераса на апартамент. Произшествието е било в жилището на възрастна жена, намиращо се на 8 етаж в бл. „Добруджа“ в Русе.

При пристигане на място е установено, че горенето е обхванало стая и се разпространява към терасата, където е имало струпани отпадъци. Входът на блока не е бил задимен. Електрическото захранване на апартамента е изключено от електроразпределителното дружество. Горенето е ликвидирано на площ около 20 кв. м.

По думите на собственичката на жилището, тя е топлила вода на газова туристическа бутилка. Бутилката е паднала на земята, при което е започнало горене и се е разпространило към обзавеждането. Собственичката е направила опит да ликвидира пламъците, с помощта на подръчни средства. Тя не е пострадала.

В 18:12 часа на 4 февруари е постъпил сигнал за запалени отпадъци в метален контейнер на ул. Чипровци в Русе. За гасене е изпратен екип от Първа РСПБЗН. Запалването е изгасено на площ от около един квадратен метър. Няма пострадали и нанесени щети.

На 5 февруари за времето от 13:18 до 14:00 часа екип от Първа РСПБЗН е изпратен по сигнал за пожар в маза в блок на ул. Борисова 96 в Русе. Запалването е възникнало в отпадъци, заради небрежно боравене с открит огън. Пожарникарите са изгасили пожара на площ около три квадрата. Няма пострадали хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама