В Плевен и десетки села е въведен режим на водата

12:00, 06 фев 17 25 677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Драстичното намаляване на водния дебит по  системата "Черни Осъм" стана причина в част от Плевен и 7 села  да бъде наложен режим на водата, съобщават от плевенското ВиК-дружество. От там уточниха , че  от "ВиК- Ловеч изцяло са спрели водоподаването към Плевен. 

Това е наложило режимът  в Плевен, особено в кв. „Дружба” и кв. ”М. Денчева юг” и селата Николаево, Ралево, Ласкар, Брестовец, Тодорово, Къшин, Бохот да бъде удължен. Така на 5 февруари водата там е спирала от 14.00 часа до 17.00 часа и от 22.30 часа вместо от 24.00 часа, както предварително е било обявено на сайта на плевенското дружество..

„Надяваме се в днешния ден ситуацията да се нормализира, заявиха от там.

От там уточниха, че ниските температури влияят негативно върху водоизточницит и особено на водоснабдителна група "Черни Осъм",която снабдява с вода над 50 % от Плевенска област.

Затова от 19 декември 2016 г. в Плевен е въведен режим на водата през нощните часове – от 24,00 часа до 05,00 часа. Ограничено е водоподаването  в часовете от 23,00 ч. до 05,30 ч. и за останалите селища от група "Плевен" - с. Опанец, с. Ясен, с. Победа, с. Буковлък, гр. Д. Митрополия, гр. Тръстеник, с. Биволаре. 

Населените места, които са изцяло водоснабдени от група „Черни Осъм” - с.Николаево, с.Ласкар, с.Ралево, с.Бохот, с.Къшин, с.Брестовец, с.Тодорово, ще бъдат с нарушено водоснабдяване в зависимост от подаваните водни количества от „ВиК” – Ловеч. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама