Задържаха над 760 заподозрени за връзки с ИД в Турция

12:14, 06 фев 17 / Свят 25 210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турската полиция проведе масови операции срещу предполагаеми членове на терористичната групировка „Ислямска държава“ в 29 провинции на страната. По данни на Анадолскта агенция при акциите са били задържани 763 човека, съобщава БГНЕС.

Те са започнали едновременно на 5 февруари. В домовете на някои от задържаните са открити множество документи на „Ислямска държава“ в печатен и електронен вид, книги с ислямистко и екстремистко съдържание, два незаконни пистолета, четири пушки и над 370 патрона.

Посочва се също, че в момента групировката се намира в активен период и възможността за извършване на атентати е голяма. Паралелно с това се е засилила и пропагандната й дейност срещу нейни членове. В неделя беше съобщено, че при акциите са задържани 400 души. Най-много са били арестуваните в провинция Шанлъурфа (150 души), Анкара (60 души), Газиантеп (47 души) и Бурса (46 души). Акции е имало и в Истанбул, Измир и други части на страната. Съобщава се, че сред задържаните има и чужди граждани, които редовно посещават Сирия и по-точно региони, където действат терористи и се извършват бойни действия. /ТАСС

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама