Истините на Православието учат в шуменски храм

12:33, 06 фев 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит в църквата „Св. Възнесение“ бе създадено Неделно училище за възрастни. „Докато съберем група за деца, те ще се обучават в истините на Православната вяра заедно с възрастните“, каза за Topnovini.bg архиерейският наместник ставрофорен иконом Димитър Николов. Според него инициативата е много добра.

Лекторите са отец Димитър Николов, проф. Сава Сивриев, преподавател в Шуменския университет и доц. Стефан Стефанов, ръководител на Катедра „Теология“. Темите са по сборника с беседи на богослова и духовен писател „Нашата вяра“.

„По време на сбирките ще бъдат разглеждани и Старозаветни и Новозаветни текстове“, а самите сбирки ще се провеждат два пъти в месеца, веднага след неделното богослужение“, уточни проф. Сивриев.

„Неделното училище е част от църковния живот. Възстановяваме една традиция. Известно е, че такива училища е имало към храмовете още при Възраждането“, каза още професорът.

Според него обсъждането на повдигнатите теми е много важно. А Църквата е отворена, освен за миряни и за други желаещи да се запознаят с традиционната религия за България, Светото Православие.

Историята на Каин и Авел бе припомнена по време на вчерашната сбирка. На мултимейна прожекция бе представен манастира на основателя на монашеството, Св.Антоний в Египет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама