1 500 лева са събрани до момента за паметника на Валерий Великов в Шумен

12:56, 06 фев 17 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До момента 1 500 лева са събрани по дарителската сметка за изгражане на паметник в Шумен на рали пилота Валерий Великов. Това съобщи за Topnovini.bg един от инициаторите на кампанията, Живко Николов.

Дарителите до момента са 10.

По думите на Живко Николов все още не е ясно точно колко средства са необходими за да бъде осъществен проекта. „Работим по въпроса. Първоначално авторът на паметника обясни, че ще струва около 20 000 лева. После стойността бе намелена. Според мен ще успеем да се вместим в бюджет от 10 000 лева”, каза още Живко Николов. Той уточни, че сумите са приблизителни и тази седмица ще се направи окончателна сметка, за да има по ясна представа за самия проект.

Живко Николов е потърсил подкрепа от всички автомобилни клубове в страната, както и от Федерацията по автомобилен спорт в България. Инициаторите на кампанията търсят помощ от всички състезатели, които са в този спорт, за да може проектът да бъде осъществен.

Желаещите да се включат в кампанията по набиране на средства могат да го направят, чрез дарение по сметка :

IBAN: BG78UNCR70001522780035

BIC: UNCRBGSF

Титуляр е Сдружение „Ал и Ко Рали Арт Шумен“.

Общинският съвет в Шумен взе решение паметника да бъде поставен на една от алеите до входа на Природен парк „Кьошковете”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама