Столичната полиция наблюдава постоянно 4 места за автогонки в София

12:59, 06 фев 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията в София наблюдава постоянно 4 места в столицата, където обичайно се провеждат незаконни автогонки, съобщиха от СДВР, цитирани от #OFFNews, като това са: ул. „История Славянобългарская“ - паркинга на магазин „Баумакс“; бул. „Владимир Вазов“; борсата на „Булгарплод“ на бул. „Проф. Цветан Лазаров“ и около бензиностанция OMV на южната дъга на Софийския околовръстен път при кв.“Бояна“.

От полицията допълниха още, че до този момент, „състезателите“ в тези автогонки не са били санкционирани, тъй като автопатрулите, които идвали на място, не са установявали нарушаване на обществения ред. При проверка обаче са налагани санкции за нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП) и на Кодекса за застраховането.

От СДВР уточняват, че с новите изменения в ЗДвП, които са в сила от 21.01.2017 г. автогонките вече са уредени законово в Закона за движение по пътищата.

Решението на проблема е в отпускането на място, на което да се провеждат тези гонки и където "организирано и контролирано гражданите да тестват и да се състезават с личните си превозни средства".

СДВР направила неотдавна препоръки до Столична община да изгради необходимото за тези райони видеонаблюдение на посочените 4 места, което ще даде възможност да се събира информация за участниците в автогонките, като се заснемат номерата на автомобилите им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама