Рисунка на българско дете от световен конкурс оживява

14:10, 06 фев 17 / Любопитно 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година голяма мебелна верига проведе конкурс за талантливи малки художници. Според правилата, в него са участвали деца от цял свят на възраст до 12 години. Малчуганите трябвало да измислят и нарисуват свой фантастичен приятел. На най-добрите 10 от тях, фирмата обещава да вдъхне живот, превръщайки ги в плюшени играчки.

За първи път тази година сред щастливите деца, сбъднали мечтата си да видят оживяла своята рисунка, е едно българско момиче. Десетгодишната Мира впечатлила журито с образа на своя крилат дакел Мури. Всичките 10 плюшени играчки на финалистите ще са част от благотворителната инициатива на компанията „Време е за игра, време е за добри дела“. Средствата от продадените играчки ще отидат в полза на проекти, подкрепящи правата на децата да играят и да се развиват.

Сред останалите финалисти в конкурса са облак - дъга, бухал във формата на яйце, щастлив паяк, лилаво чудовище и други причудливи същества, доказателство за необятните простори на детското въображение.

"Много се радвам, че Мури ще се превърне в истинска играчка и ще помогне на толкова много деца по света. Доброто живее във всеки, просто трябва да го видиш. Пожелавам на всички малки художници да следват мечтите си и да рисуват повече" -

изрази радостта си Мира.

Миналата година от кампанията на шведската мебелна верига са събрани 21,5 мил. евро, които са отишли в подкрепа на хиляди деца по света. За последните четири години, у нас инициативата е събрала над 140 000 лева. Средствата на подобрили живота в девет центъра в страната, подкрепящи развитието на малки деца, както и деца и семейства, жертви на насилие, създадени от УНИЦЕФ .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама