ЕVN България: 98 % от хората в Стопилиново са изрядни платци

14:26, 06 фев 17 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въведеното дистанционно отчитане на електромери помага за високия процент разкрити манипулации. Открадната енергия през миналата година е близо 289 хиляди лева, която е в пъти по-малко от предходни години. "Искам обаче да подчертая, че това не е сума, която влиза в разходите на дружеството. Също така не се надвзима и от хората. Търсим виновните лица и по законов път си събираме задълженията", подчерта говорителят на дружеството Петър Костадинов. 

Той категоричен, че дори в Столипиново събираемостта на сметките е 98 процента и няма никакви проблеми, а кражбите на ток са намалели драстично. "Онлайн система следи електромерите и когато има очевидно отклонение ние го разкриваме много бързо", допълни Костадинов. Той се обърна към потребителите на дружеството с думите "Не крадете ток, шанса да ви хванем е 100 %".

237 жалби и сигнали срещу фактурите са подадени за цяла Югоизточна България, 73 от тях в Пловдивска област. За намаления брой на оплакванията помогна и проверката на Комисията за енергийно и водно регулиране и министерството на енергетиката, която е потвърдила коректното отчитане на електромерите от ЕVN.

Близо 10 милиона лева пък са дълговете към дружеството към миналия отоплителен сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама