Глоби за морски лица, фалшифицирали плавателен стаж

15:40, 06 фев 17 25 650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд във Варна наложи административни наказания – глоби, на 8 души за извършени документни престъпления. С най-голям размер е глобата за 40-годишен собственик на фирма за организиране на курсове за водачи на плавателни съдове. Мъжът с инициали А. Х. беше признат за виновен по обвинението, че в периода от 25 април 2012 г. до 15 март 2013 г. в условия на продължавано престъпление 10 пъти съставил неистински официални документи с цел да бъдат използвани пред Дирекция „Морска администрация“ за признаване на плавателен стаж. На документите - записки и справки, бил придаден вид, че са издадени от италианска фирма, базирана в град Палермо.

Глоба от 1200 лв. отнесе 49-годишен мъж, който  при продължавано престъпление в два отделни случая през февруари 2012 г. съзнателно се ползвал пред Дирекция „Морска администрация“ от неистински официални документи за признаване на прослужено време с носене на вахта.

На останалите подсъдими, на възраст от 26 до 55 години, които също са с чисто съдебно минало и неосвобождавани до момента от наказателна отговорност, за извършено документно престъпление бяха наложени глоби в минимален размер - по 1000 лв. 

В тежест на подсъдимите са сторените по делото разноски. Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама