Решават за ареста на двама радневци за дрога

16:41, 06 фев 17 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Раднево привлече като обвиняеми двама мъже за държане на наркотични вещества, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. Камен К. и  Руси В. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Утре Районна прокуратура Раднево ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.    

 Камен К., на 42 г., е привлечен като обвиняем затова, че отглеждал растения от рода на конопа и за това, че без надлежно разрешително държал наркотични вещества – престъпления по чл. 354в ал.3 т. 1 и по чл.354а ал.3 т. 1 от Наказателния кодекс. Срещу него е повдигнато обвинение и за държане без надлежно разрешение на боеприпаси и огнестрелно оръжие – престъпление по чл. 339 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 3 февруари 2017 г. в Раднево, в индустриалната зона, служители на МВР извършили претърсване на първия етаж в помещение, което обитавал Камен К. Там полицаите открили засадени в саксии 408 саксии с канабис на височина до 180 см. Помещението било оборудвано със специални лампи, вентилатори, уреди за измерване на влажността и поливна инсталация за отглеждане на растенията. Намерени и иззети са още незаконен боен пистолет, боеприпаси от различен калибър, както и 8,5 грама марихуана и електронна везна.

Руси В., на 39 г., е привлечен като обвиняем затова, че държал 1,5 грама марихуана – престъпление по чл. 354а ал.3 точка 1 от Наказателния кодекс. Наркотичното вещество е било открито и иззето на 3 февруари 2017 г. след претърсване в лекия му автомобил, марка „Ауди“, който бил паркиран пред сградата, обитавана от Камен К. Срещу обв. Руси  В. се води и друго досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура Стара Загора, за същото престъпление.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама