Стесняват бул.“Вл.Вазов“ заради метрото

16:47, 06 фев 17 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В средата на този месец започва изграждането на метростанция „Владимир Вазов“ от бъдещия трети метродиаметър на софийското метро, съобщиха за Topnoviniот общинското дружество „Метрополитен“ ЕАД.

Днес бяха поставени ограждения около бъдещите изходи на метростанцията, а през следващия месец март ще започне и самото копаене в участъка между улиците „Черковна" и „Тодорини кукли".

Заради строителството на тази метростанция от Столична община временно ще стеснят бул. „Владимир Вазов", като потокът от автомобили ще се насочи само в едното платно на участъка. Шофьорите ще могат да стигат до моста „Чавдар“ през малките квартални улички или да излизат от квартала си през ул. „Резбарска" в посока към пл.“Сточна гара“.

През март по график пък трябва да започне подготовката за копаене и изграждане на четирите нови метростанции от кв. „Овча купел" до кв.„Горна баня".

Цялата отсечка от третия метродиаметър, която ще е с дължина от 12 км и ще има 12 станции, ще е готова през месец август 2019 г. По нея ще пътуват изцяло нови метро влакове, които ще могат да се движат и автоматично и ще започнат да пристигат от средата на 2018 г.

По третия лъч на метрото ще има и стъклени стени на пероните, които ще са с височина от 1,5 м и ще се отварят, когато метро влакът е пристигнал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама