Продължава кампанията на НАП „Влез в час с данъците” в Търговище

17:01, 06 фев 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Търговище продължава кампанията на Националната агенция по приходите „Влез в час с данъците 3”, информираха от пресцентъра на местния офис.

Като част от инициативата лектори на НАП посетиха 1 Средно училище „Свети Седмочисленици“ в областния град, като аудиторията са ученици от 9 до 12 клас. Целта на образователния проект на Агенцията е да се повиши данъчната им култура, като представя основни, базови знания за финансовата система в страната и защо е важно да плащаме данъци и осигурителни вноски.

Част от проекта е играта „Play за награда“, която тази година акцентира  върху данъчни видео уроци. Учениците могат да ги гледат на сайта www.vlezvchas.bg.   След края на всяко видео участниците регистрирали се в играта, могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за награди. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за спечелването на дрон, електронен четец, портативен говорител или камера за екстремни спортове.

В новия данъчен урок на НАП, публикуван на сайта, учениците могат да видят  какви мерки предприема Агенцията срещу сивата икономика и как тя влияе върху всички граждани. До 20 февруари могат да отговорят на въпросите след урока и да спечелят, като колкото повече са събраните точки, толкова по-голям е шансът за печалба. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама