Задържаха под стража мъж, изтеглил 1700 лв. от чужда кредитна карта в Несебър

17:46, 06 фев 17 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По внесено искане на Окръжна прокуратура–Бургас съдът задържа под стража Селим Сюлейман от град Момчилград, община Кърджали. Той е обвинен за това, че в периода от 18-и до 24 юни 2013 г. на територията на община Несебър използвал на данни от платежен инструмент, без съгласието на  титуляря.

Сюлейман е привлечен като обвиняем на 10 декември 2015 г. в негово отсъствие, тъй като от материалите по делото се установява, че той се намира извън пределите на Република България и местоживеенето му в чужбина не е известно на органите на разследването. По отношение на обвиняемия е била изготвена Европейска заповед за арест. Сюлейман е установен и задържан на територията на Кралство Нидерландия и е предаден на българските власти на 3 февруари 2017 г.

Според прокурора събраните доказателства обосновават предположение, че Сюлейман е извършил престъплението, в което е обвинен. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години и „глоба“ в двойния размер на получената сума, която е близо 1700 лв.

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление, като извод в тази насока се извлича от тежестта на санкцията, предвидена за престъплението, и която предполага обвиняемият Сюлейман да се укрие - така както го е сторил, което е наложило и издаването и изпълнението на Европейска заповед за арест.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави в ареста обвиняемия.

Определението на Окръжен съд–Бургас може да бъде обжалвано в Апелативния съд в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама