Варненци кръщават децата си най-често Кристиян и Виктория

18:25, 06 фев 17 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кристиян и Виктория са изместили Иван и Мария като най-предпочитани имена за новородени. Това сочи регистърът на общинската АГ болница „Проф. д-р Димитър Стаматов“ във Варна за 2016 г. Сред водещите имена за бебета са и Александър и Никола, следвани от Йордан, Борис, Георги, Димитър, Даниел, Виктор, Николай, Симеон, Калоян и Божидар. Липсват обаче традиционни български имена като Петър, Стоян, Атанас.

Най-често избираните имена за момиченца в болницата миналата година са били Никол и Крисия, следвани от Рая, Габриела, Ния, Карина, Дария, Стефани, Симона, Йоана и Моника. Все повече се предпочитат кратките имена като Рая, Ния, Тея, Деа, а почти не се избират Мария, Иванка, Димитричка, Стоянка.

При новородените момчета и през януари 2017 г. отново първото място държи името Кристиян, следван от Даниел, а при момичетата поне засега София измества Виктория.

Човек не може да избира само две неща през своя съзнателен живот: това са родителите и името си, но може да направи така, че да се гордее с него, коментира управителят на здравното заведение доц. д-р Емил Ковачев, дмн.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама