Луков марш в Деня на обесването на Левски разгневи антинацисти

18:31, 06 фев 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всяка година Български Национален съюз на Боян Расате организира шествие в столица, за да почете паметта на генерал Луков. За БНС, той е герой, който по времето на Първата Световна война успява с помощта на няколко овчари и козари да защити позицията, която охранява, стреляйки сам с четири оръдия. Тази година избраната дата за събитието е не друга, а точно 18-ти февруари – денят, в който е обесен Васил Левски.

Това предизвика силно недоволство у друга част от обществото, за която генерал Луков е ръководител на ултранационалистическата организация Съюз на българските национални легиони и привърженик на Третия Райх. Те смятат, че личността му се използва за прокарване на крайна националистическа идеология.

Противниците на Луков марш са решили да изразят своето несъгласие, както с избраната дата за събитието от националистите, така и с целия характер на мероприятието. За целта организират свое контрашествие, озаглавено „Без нацисти по улиците ни“. То ще се състои на 12-ти февруари от 14:00 часа пред пилоните на НДК.

Събитието, организирано от Боян Расате и привържениците му пък, ще бъде 6 дни по-късно от 17:30 часа отново пред НДК

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама