Дестинация Пловдив представи културно-историческото си наследство в Брюксел

06:40, 07 фев 17 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив взе участие за първи път в Международното туристическо изложение "Salon de vacances" (“Ваканция“), което се проведе в град Брюксел, Кралство Белгия от 2 до 5 февруари.  В специализираната туристическа борса в ЕКСПО центъра в Брюксел се включиха повече от 800 изложители от цял свят, които представиха пред посетителите - водещи местни и чуждестранни туроператори и медии, своите продукти и услуги, както и съвременните тенденции и новите трендове в туризма и пътуванията. 

Град Пловдив, който участва в информационния щанд под патронажа на Министерство на туризма на Република България се радваше на силен интерес като бъдеща Европейска столица на културата. Посетителите на щанда се запознаха с богатото културно-историческо наследство на града, притежаващ повече от 700 културно-исторически забележителности и над 300 000 движими културни паметници, с находки от седем археологически периода и възможностите за практикуване на различни видове туризъм в града и в регион Пловдив. Важен акцент в презентациите бе  предстоящото домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година.

Местните и чуждестранни туроператори получиха подробна информация и за ежегодната Международна среща по туризъм, която се провежда в града под тепетата. Тази успешна и доказала се бизнес платформа за контакти и ползотворно сътрудничество,  стартира за първи път през есента на 2012 г. и с всяко следващо издание увеличава своя престиж на високо професионално и полезно събитие, което дава все по-добри резултати.

Една от основните цели на Международна среща по туризъм е представянето на Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация за чуждестранните участници, които посещават България и града ни за първи път. През настоящата 2017 г., Международната среща  по туризъм ще се проведе от 4 до 7 октомври.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама