Топлофикация остави хиляди софиянци без парно

08:21, 07 фев 17 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От Топлофикация-София излъгаха хиляди софиянци за аварията с магистралния топлопровод, благодарения на която голяма част от София остана без топла вода и парно в неделя и понеделник.

В продължение на цели 48 часа жителите на осем столични квартала нямаха парно и така и не получиха обяснение защо им е спряно топлоподаването. На 5 февруари от дружеството признаха, че е спряна водата и парното само в кварталите "Младост" – 1, 1А, 2, 3 и 4, Студентския град, "Дървеница" и "Слатина". И днес обаче топлото липсва.

Без да съобщи нищо на гражданите "Топлофикация" е спряла топлоподаването в още 8 квартала на столицата ,между които Лозенец, Дианабад, Изток, Изгрев, Витоша, Яворов, Гео Милев и Ситняково.

В неделния ден от дружеството обявиха пред медиите, че в "Младост 1" е пусната топлата вода, но софиянци се оплакаха, че това не отговаря на истината. Оказа се, че топлата вода в Младост 1, Младост 1А и Младост 3 е пусната едва днес, а в Младост 4 и някои части на Младост 2 топлоподаването все още не е възстановено към този момент.

Магистралният топлопровод е на 27-30 г. и това е първата авария по него, заявиха от "Топлофикация София" пред "Труд". Енергийният министър Николай Павлов обяви, че е поискал обяснения от ръководството на "Топлофикация София" за авариите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама