Раздават хранителни помощи в Девня

08:42, 07 фев 17 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От утре, 8 февруари, доброволци на Българския червен кръст започват раздаването на хранителни продукти за крайно нуждаещи се лица в Девня. Съгласно списъка на Агенцията за социално подпомагане определените правоимащи на територията на общината са 345 души. Всеки един от тях ще получи по 38,550 кг хранителни продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Основният раздавателен пункт в Девня ще бъде базиран в Пенсионерския клуб в кв. „Девня 1“, а оттам помощите ще се разпределят и към пунктовете в кв. „Повеляново“ (Младежки дом), в село Кипра (кметство) и село Падина (кметство).

Пунктовете за раздаване на хранителните продукти ще работят всеки делничен ден от 9:00 до 16:00 часа. В пакетите са включени стоки от първа необходимост – брашно, макарони, картофено пюре, консерви, сладки изделия и др. Всеки, включен в програмата, ще получи следните продукти: 10 кг брашно, 6 кг ориз, 3,500 кг макаронени изделия, 1,250 кг картофено пюре, 2,400 кг гювеч, 1,600 кг компот, 2 кг конфитюр, 1,800 кг месна консерва, 8 кг захар и 2 кг вафли.

Акцията, която ще бъде осъществена посредством БЧК, е в изпълнение на оперативната програма „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти“, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Крайният срок за получаване на помощите в Девня е 20 март 2017 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама