С близо 400 хиляди лева ще бъде финансиран културният календар на Плевен

09:28, 07 фев 17 / Култура 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 400 хиляди лева от бюджета на Плевен ще бъдат отделени за културния календар на общината за тази година. Решението беше взето на поредната сесия на местния общински съвет. 

Над 123 хиляди лева са финансовите средства за протоколните и традиционните прояви-национални и регионални празници, международни, връчване на ежегодни награди и др.

Честванията за 140 години от Плевенската епопея ще бъдат финансирани с 12 500 лева. В тази категория са заложени и до 5 хиляди лева за обновяване и естетизация на градската среда във връзка с празниците.

За културни прояви  с национално и международно значение общината е предвидила над 150 хиляди лева.

 Сред тях са Осмият национален конкурс за нова българска драматургия „Иван Радоев“, гостуваща изложба на Цезар Радецки – внук на адмирал Радецки, инициативите „Нощ в музея“, Рок фестивал през лятото, есенен джаз-фестивал, преглед на духовите оркестри от побратимените на Плевен градове, участие на Северняшкия ансамбъл в Дните на българската култура в Охрид, международен пленер по скулптура и др.

 55 хиляди лева са заложени съфинансиране на проекти в областта на културата, като на поседната сесия бяха приети и промени  в правилата и сроковете  за кандидатстване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама