Изпълнители от cтудио „Сарандев“ се завърнаха от София с награди

09:30, 07 фев 17 / Култура 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С награди се завърнаха талантливите изпълнители от Студио „Сарандев“ при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.

В края на миналата седмица стартира Националният конкурс „Път към славата“, в който взеха участие четирима представители на студиото. И четиримата се завърнаха от София с награди.

Жана Стефанова се класира първа при най-големите - в пета възрастова група. В четвърта възрастова група Александър Петров грабна втора награда, а Елеонора Иванова - трета. Габриела Иванова бе отличена с трета награда в трета възрастова група.

За призовите места в категория „вокални солисти“ се конкурираха голям брой талантливи млади изпънители от много градове на страната: София, Русе, Варна, Бургас, Троян, Севлиево, Стара Загора, Попово, Панагюрище, Бургас, Пловдив, Габрово и др. Изпълненията им бяха оценявани от професионално жури в състав Етиен Леви, Нели Маринкова и Николай Текелиев.

Конкурсът „Път към славата“ - София обхваща различни жанрове на музикалното и танцово изкуство. Организира се за пета поредна година от Арт център „Кърнолски“.

В края на миналата седмица Димитрина Германова, също възпитаник на студиото,  достойно защити добричката певческа школа и се класира втора на оспорвания финал в Шоуто на Слави по bTV за избор на сценична партньорка на господин Андреев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама