Виктор Лучиянов остава общински съветник в Балчик

09:41, 07 фев 17 25 789 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Добрич потвърди решението на Общинската избирателна комисия за определяне на изборните резултати от гласуването за избори за общински съветници в Балчик на 2 октомври миналата година по отношение на избраните общински съветници.

Със свое решение той отмени разпределението на преференциите, дадени за кандидатската листа на МК „Силен Балчик“. Това обаче няма да промени общинските съветници от местната коалиция, които влизат в местния парламент – Даниела Пеловска, Христо Христов и Виктор Лучиянов.

Делото бе образувано по жалба на двама от кандидатите за общински съветници от местната коалиция – Кирил Кирев и Пламен Парушев.

В жалбата си Кирев твърди, че,  съгласно протокола на ОИК, има 138 преференциални гласа, което го дели с много малко гласове, от третия избран от коалицията общински съветник Виктор Лучиянов, респективно от ефективното реализиране на неговия избор.  Парушев твърди, че е получил 139 предпочитания, подадени във всички секции.

След извършения оглед и преброяване на действителните бюлетини с отбелязаните в тях преференции за кандидатите на МК „Силен Балчик“ съдът установи, че има неправилно отчетени бюлетини. Според тях, Кирев изпреварва по резултат Парушев, както и Христов изпреварва по преференции Виктор Лучианов.

Съдът намира, че е допусната грешка в пресмятането, която следва да бъде коригирана в протокола на ОИК Балчик. Тя обаче не води до промяна на изборния резултат и избраните общински съветници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама