Кампания за безопасен интернет обхваща 7 варненски училища

09:44, 07 фев 17 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„От теб з@виси“ (Be the change) е мотото на тазгодишната кампания, организирана от дирекция „Превенции“ към Община Варна по повод днешния Международен ден за безопасен интернет. По инициатива на Европейската комисия от 2004 г. вторият вторник на февруари е ден, в който вниманието на широката общественост е насочено към необходимостта от обединяване на усилията за по-сигурна онлайн среда за децата и младите хора, които да могат отговорно и безопасно да ползват възможностите на интернет и мобилните устройства.

В програмата са заложени два вида обучения - интерактивно обучение на доброволци от Градския превантивен клуб към дирекция „Превенции“ и обучения по метода „връстници обучават връстници“ за доброволци от училищните превантивни клубове. В тях младежите ще се учат да противодействат на широко разпространения в онлайн средата език на омразата. Партньори на дирекция „Превенции“ в кампанията за безопасен интернет са 7 гимназии, в които има разкрити училищни превантивни клубове, работещи по метода „връстници обучават връстници“ – Първа езикова гимназия, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. М. Попов“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, НГХНИ „К. Преславски“, Професионалната техническа гимназия, Математическата гимназия „Д-р П. Берон“.

В рамките на кампанията ще бъдат разпространени и наръчниците „Другият речник за интернет…“ и „Рисково поведение в интернет и трафик на хора“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама