Съдебни заседатели търсят в Гълъбово

10:08, 07 фев 17 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Процедура за определяне на съдебни заседатели откри Общинският съвет в Гълъбово. Избрана е и временна комисия, която да извърши проверка на документите на кандидатите и да проведе изслушване.

Кандидатите за съдебни заседатели в Районен съд Гълъбово, трябва да бъдат дееспособни български граждани, на възраст от 21 до 68 години,  имат настоящ адрес в община Гълъбово,  имат завършено най-малко средно образование; не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията;  не страдат от психически заболявания, не са  съдебни заседатели в друг съд; не са общински съветници от съдебния район, за който кандидатстват; не участват в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели; не работят в съд, прокуратура, следствени органи, МВР или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в съдебния район.

В срок до 10 февруари 2017 г. кандидатите за съдебни заседатели трябва да подадат необходимите документи в деловодството на Обински съвет Гълъбово.

Временната комисия провежда изслушване на кандидатите и съставя доклад за протичането му, който се публикува на интернет страницата на община Гълъбово – сектор Общински съвет и се предоставя на ОбС Гълъбово в седемдневен срок преди определянето на кандидатите за съдебни заседатели.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама