Общински съветник иска жандармерия край „виетнамските общежития“ в София

12:13, 07 фев 17 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В свое открито писмо от днес до служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов общинският съветник и председател на групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера настоява вътрешният министър да вземе спешни мерки за опазване на сигурността на столичните граждани и на обществения ред в района на т.ънар.„Виетнамските общежития“, които са на територията на софийския квартал „Красна поляна“.

Общинският съветник иска министърът да осигури допълнителни полицейски сили - части на жандармерията (сега Специализирани полицейски сили), които да патрулират в района на циганското гето в квартала, както и да бъде възобновена работата на полицейския пункт на входа на „Виетнамските общежития“, става ясно от текста на откритото писмо на К.Контрера.

Според общинския съветник е нужно да се осъществява денонощно патрулиране в района, тъй като от годни там има функционален проблем с липсата на каквато и да е сигурност за живущите. Извършвани са и се извършват множество престъпления срещу личността и собствеността и определено районът е рисков.

Отделно от това, в писмото си председателят на групата „Патриоти за София" насочва вниманието към действията на бившия депутат от ДПС и лидер на циганската партия ДРОМ Илия Илиев по време на нерегламентиран протест срещу започналото премахване на част от „Виетнамските общежития“.

По време на протеста, провел се на 5 февруар т.г., Илиев призовава да не се премахват постройките и заплашва, че с кръв ще отстояват събарянето да спре. Илиев говори за далавери на Столична община, въпреки че сградите и теренът са общински и общината трябва да разчисти терена, тъй като има влезли в сила заповеди за събаряне. Гетото трябва да се премахне. В момента Илия Илиев призовава да се пази статуквото - циганите да си стоят там и всички да се съобразяваме с тях. "Това няма как да се случи", пише в своето открито писмо до служебния вътрешен министър Карлос Контрера.

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама