Иван Иванов, депутат от БСП: Смяната на играчи означава промяна, желана от обществото

12:25, 07 фев 17 / Политика 25 624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

„С решенията на 49 -я конгрес на БСП започва реализацията на предизборна програма първо за партията, а след това и в страната. Както Уставът така и тази програма съдържат важни неща, продиктувани от желанието на българските граждани за промени“, това заяви в коментар на партийните решения депутатът от БСП Иван Иванов.

Най-висшият форум реши лидерът на БСП вече да се избира пряко от всички членове на партията, а депутатите ще имат право на три мандата зад парламентарната банка.

Одобрих и подкрепих промените, които анализаторите определят като революционни, каза още Иванов.

Според него заложените 12 години са напълно достатъчни потенциалът на един депутат да се развие. А след това той следва да осигури поле за следващ играч. Така е гарантирано кадровото и личностно развитие в партията.

„Не трябва да ни запомнят само с едни и същи имена. Това носи негативи“, отбеляза още Иванов. По думите му към днешна дата институцията Народно събрание не се ползва с особена популярност. А смяната на отделни лица е подход, който ще се приеме добре от обществото.

Досегашният народен представител не отрече че общинските организации на БСП в Шуменска област и цялата страна са получили инструкции да не номинират депутати с три мандата зад гърба си.

Topnovini.bg потърси и коментара за конгресните решения от общинския председател на БСП Шумен Веселин Пенчев. „Тези промени са изключително важни за партията, тъй като дават отговор на очакванията на гражданите за повече прозрачност, повече демократичност и промяна“, заяви лидерът. Той бе категоричен, че в крайна сметка никой от ощетените депутати няма да бъде игнориран занапред.

„ Повечето от тях са членове на НС на партията, където се вземат най-важните решения. Имат потенциал, който ще бъде използван“, лаконичен бе Пенчев.

21 делегати от Шуменска област са участвали в работата на най-висшия партиен форум на социалистите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама