Стартира общинският кръг от Ученическите игри в Разград

12:49, 07 фев 17 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със състезания по бадминтон и шахмат стартира общинския кръг от Ученически игри 2016/2017г. в Разград. Срещите ще се проведат на 10 февруари от 9.00 часа в спортна зала ,,Лудогорец”, съобщи директорът на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев” Цветан Танев.

Ученическите игри се провеждат по правила утвърдени от министрите на МОН и ММС за тази учебна година. Организатор за Община Разград на тези най-масови ученически надпревари е ЦПЛР-УСШ ,, Руси Бухтев”.

Освен бадминтона и шахмата игрите включват и състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, тенис на маса и лека атлетика.

Учениците са разделени в три възрастови групи: 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12клас. Наредбата дава право на участие на всички училища на територията на Община Разград, с изключение на Спортното училище.

Като треньор с дългогодишен опит в подготовката на отбори, участващи в различните етапи на Ученически игри, а от няколко години и като организатор Цветан Танев изрази мнение по две от от правилата, включени в Наредбата за 2016/2017г. Той посочи, че тези правила се изготвят от БАСУ /Българска  Асоциация  Спорт за Учащи/, която е организатор на игрите на национално ниво.

Танев подчерта, че Наредбата категорично забранява участие в състезанията на ученици от 4 клас /родени след 31.12.2005г./. „Какви са мотивите за това не знам, но това правило лишава от участие много млади таланти в спорта. Добрите треньори знаят, че трябва да обиграват състезателите си, както и да подновяват съставите на отборите си”, коментира той.

Той заяви още, че за разлика от спортовете баскетбол, волейбол, хандбал и футбол във възрастова група 11-12клас, победителите в Общинския кръг в останалите четири спорта - лека атлетика, шахмат, тенис на маса и бадминтон не продължават да се състезават в следващите етапи на игрите.

Цветан Танев пожела успех на всички състезатели от училищните отбори и на техните водачи и изрази надежда, че и тази година ще има отбори от Община Разград, които да участват във финалите на Ученически игри 2016/2017 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама