Галерия "Квадрат 500" организира предизборен дебат на тема "Култура и Политика 2017"

12:52, 07 фев 17 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обсерваторията по икономика на културата кани политици, творци и журналисти на предизборен дебат "Култура и Политика 2017" на 28 февруари от 17.00 ч. в зала 19 на Национална галерия "Квадрат 500".

След успеха на същите дебати - за парламентарните избори през 2009, президентските и местните избори през 2011, парламентарните избори през 2013, изборите за Европейски парламент и парламентарните избори през 2014, Обсерватория по икономика на културата организира във връзка с предстоящите парламентарни избори дебат в областта на изкуствата, културните и творческите индустрии, културното наследство и културния туризъм.

Дебатът имат за цел да се превърнат в традиционен инструмент за граждански мониторинг в областта на културата, представяйки предизборните програми на основните политически сили наред с интересите на гражданското общество и експертизата на различните заинтересовани страни в правенето на политики.

За участие са поканени първите шест по рейтинг според социологическите проучвания политически партии, заявили участието си и направили регистрация в ЦИК за парламентарните избори през 2017. 

Аудиторията ще се състои от творци, представители на сдружения, гилдии и професионални съюзи в културата и изкуствата, представители на работодателите и мениджърите в културата, спонсори, меценати, представители на бизнеса, неправителствения сектор, експерти и изследователи, както и медии. Поканени са и представители на Министерство на културата, Министерство на финансите, Министерство на образованието и науката, Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама