Задържаха крадците от 13 автомобила в Стара Загора

13:51, 07 фев 17 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянен арест за двама мъже за кражба от автомобили постанови Районен съд Стара Загора.

По искане на Районна прокуратура  Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Ивайло З. на 30 г., и на Петър Р. ,на 43 г., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това,  че в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор помежду си, отнели чужди движими вещи без съгласието на собствениците, с намерението  противозаконно да ги присвоят, престъпление по чл.196,ал.1,т.2   от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Ивайло З. и Петър Р. досъдебно производство е установено, че същите на 21.01.2017 г. пристигнали в  Стара Загора и започнали да оглеждат моторни превозни средства, от които да извършат кражба.

На ул."Армейска", на  ул. "Д-р Т. Стоянович“ и в района на  Студентския град  към Тракийски университет двамата обвиняеми на 21.01.2017 г. и на 22.01.2017 г. взломили 13 броя леки автомобили, като от някои от тях отнели вещи и акумулатори. Образуваните три досъдебни производства по описа на 2 РУ на МВР – Стара Загора след установяване на Ивайло З. и Петър Р., като автори на престъпните деяния, са били обединени от наблюдаващия прокурор с постановление от 3.02.2017 г.

Обвиняемите са криминално проявени и осъждани за престъпления от общ характер. Деянието е извършено и от двамата в условията на опасен рецидив. Петър Р. е осъждан 12 пъти за престъпления против собствеността, а Ивайло З. за престъпления против собствеността, незаконен добив на дървесина и управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление.

Районен съд Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ивайло З. и Петър Р.  са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Взетата спрямо Ивайло З. и Петър Р. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама