“Да, България!” събира подписи за коалиция със "Зелените", но показва ли прозрачност?

14:23, 07 фев 17 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата политическа формация "Да, България!" ще се яви на вота през март в коалиция с партия "Зелените". За да стане факт предизборният съюз, формацията на Христо Иванов трябва да събере спешно до края на деня над 3000 подписа за регистрация в ЦИК. Крайният срок изтича утре.

Репортер на topnovini.bg се срещна на пункт за събиране на подписи с един от учредителите на партията Емил Джасим. Той обаче отказа коментар под предтекст, че партията вече е излязла с официално изявление и членовете й не дават индивидуални интервюта.

Остава въпросът дали това е принципна позиция, защото ден по-рано друг съучредител на проекта, доцент Боряна Мусева даде интервю пред Милен Цветков относно жалбите, които спряха регистрацията на партията. 

Самият Емил Джасим е бивш учител от НГДЕК (Националната гимназия за древни езици и култури), но е напуснал след скандали. Става известен в публичното пространство с определянето на Баташкото клане като "употреба на прекомерна сила" и твърденията, че нетолерантността на Османската империя всъщност е мит.

Снимка: topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама