Оставиха в ареста двама мъже държали наркотици в Раднево

14:28, 07 фев 17 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районен съд Раднево постанови постоянна мярка „задържане под стража” за двама мъже от Раднево, обвинени за държане на наркотични вещества, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Двамата бяха задържани на 3 февруари т.г., когато при спецакция на полицията бе открита оранжерия за отглеждане на канабис в сграда, обитавана от 42-годишния Камен К.. Той е привлечен като обвиняем затова, че отглеждал растения от рода на конопа и за това, че без надлежно разрешително държал наркотични вещества – престъпления по чл. 354в ал.3 т. 1 и по чл.354а ал.3 т. 1 от Наказателния кодекс. Срещу него е повдигнато и обвинение и за притежание на боеприпаси и огнестрелно оръжие без разрешително.

Припомняме, че на 3 февруари  т.г. в Раднево, в индустриалната зона, служители на МВР извършили претърсване на първия етаж в къща, която обитавал Камен К. Там полицаите открили засадени в саксии 408 стръка канабис на височина до 180 см. Помещението било оборудвано със специални лампи, вентилатори, уреди за измерване на влажността и поливна инсталация за отглеждане на растенията. В къщата са били намерени и иззети още незаконен боен пистолет, боеприпаси от различен калибър, както и 8,5 грама марихуана и електронна везна.

Вторият радневец Руси В., на 39 г., е привлечен като обвиняем затова, че държал 1,5 грама марихуана – престъпление по чл. 354а ал.3 точка 1 от Наказателния кодекс. Наркотичното вещество е било открито също на 3 февруари след претърсване в лекия му автомобил „Ауди“, който бил паркиран пред къщата, обитавана от Камен К. Срещу обв. Руси  В. се води и друго досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура Стара Загора, за същото престъпление.

Решението на Районния съд в Раднево може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Стара Загора. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама