Лидери от Разград станаха част от Наградата на херцога на Единбург

15:03, 07 фев 17 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обучиха първите девет лидери от Разград, които ще работят с младежи за Наградата на херцога на Единбург. Предизвикателството да се включат в международния проект приеха две организации от града –  сдружение „Образование и бъдеще“ и основно училище „Васил Левски“, съобщиха от сдружението.

Наградата е предназначена за младежи от 14 до 24-годишна възраст. Тя има три нива – бронз, сребро и злато, всяко от които има изисквания за минимална възраст за участие и конкретен времеви диапазон за реализиране на избраните дейности. В зависимост от нивото, младите хора си създават програма от дейности в направленията – физическа активност, доброволчество и умения.

В рамките на обучението лидерите научиха как да подкрепят и мотивират участниците в програмата, като им дават нужната свобода и в същото време ги оставят да поемат отговорност за собствените си решения.

Първият ден от курса завърши с приключенско пътуване, каквото преживяват и същинските участници в Наградата. Така, разделени в два отбора, лидерите се впуснаха в импровизирано пътешествие в Градския парк, където по предварително начертан маршрут, изпълниха десет забавни задачи.

В края на обучението участващите директори, учители, журналисти и представители на бизнеса, получиха сертификати за лидери, а двете организации се сдобиха с лицензи за оператори на Наградата на херцога на Единбург.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама