Крадецът на даренията за болното дете в „Славейков“ иска на свобода заради смъртта на майка си, съдът не го пусна

15:19, 07 фев 17 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петко Великов, който е обвинен в кражбата на кутията с дарения за болно дете в комплекс „Славейков“, иска да го пуснат на свобода заради смъртта на майка му. Жената, която беше болна от рак, е починала на 4-ти февруари. Днес Бургаският окръжен съд разгледа жалбата на Великов. Припомняме, че Районният съд в града му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“, а неговата приятелка Доника Попова се размина с „подписка“.

На днешното съдебно заседание обвиняемият отново заяви, че иска по-лека мярка, за да може да се грижи за баща си. Адвокатът му пледира за същото.

„Нито съм крадял кутията, нито знам какво е имало в нея“ – каза в съдебната зала Петко Великов.

Държавното обвинение обаче настоя да се остави без уважение жалбата на обвиняемия и да се потвърди мярката на Районния съд. Прокурорът посочи, че ако Великов не бъде задържан, има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, тъй като той е многократно осъждан и е изтърпявал няколко ефективни наказания „лишаване от свобода“.

Съдия Катя Господинова от своя страна атакува с редица въпроси обвиняемия, като го попита няколко пъти с какво се занимава и как се издържа. Великов увърташе и накрая измърмори, че се хващал понякога по строежите.

Само десетина минути бяха нужни на съдия Господинова да вземе своето решение. Тя потвърди мярката за неотклонение, взета от първоинстанционния съд, и върна Великов в ареста.

„Изключително неморална е постъпката да посегнете на кутия за помощи на дете. Това е недопустимо. Още повече, че си имал болни родители и трябва да знаеш какво е болест“ – с тези думи се обърна съдия Господинова към Петко Великов.

Решението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама