Местна комисия стартира кампания по повод Международния ден за безопасен интернет

15:23, 07 фев 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) Сливен стартира информационна кампания по повод 7 февруари  – Международен ден за безопасен интернет, с цел превенция на трафика на хора и насърчаване на по-безопасното и по-отговорно ползване на онлайн технологии сред младите хора.

Интернет все по-често се използва за набиране на жертви на трафик на хора и поради тази причина е необходимо да научим децата и младежите да разпознават ситуациите, в които са застрашени от въвличане в най-бързо развиващата се транснационална престъпна дейност.

Ще бъдат организирани поредица от обучителни сесии с ученици, на които ще се акцентира върху превенцията на трафика на хора и правилата за безопасно ползване на интернет. В рамките на кампанията ще се прожектират превенционни клипове предоставени на МКБТХ – Сливен от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и Международна организация по миграция – Мисия в България.

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им. Един от най-добрите начини да предпазим младите хора от рискови ситуации е да ги информираме!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама