Политическа партия на Тракийските дружества влиза в коалицията на БСП

15:57, 07 фев 17 / Политика 25 866 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В новата коалиция „БСП за България” влизат: Земеделски съюз "Александър Стамболийски", Комунистическа партия на България, Нова зора, Политически клуб "Екогласност” и новият член- Политически клуб "Тракия", съобщиха от Областния съвет на БСП в Стара Загора. Според лидера на БСП Корнелия Нинова политически клуб „Тракия” е патриотична организация за отстояване и реализиране на българската национална кауза за Тракия, правото на завръщане на тракийските българи, възраждане на българщината и интеграцията в Тракия, запазване и защита на човешките и имуществените права на тракийските бежанци и техните потомци, защита на българщината, българите в чужбина и православната вяра. По думите й Партия Български социалдемократи ще вземе решение дали да се присъедини към коалицията до 11 февруари.

 „Край на безпринципните коалиции. Променяме структурата и  съдържанието на новата лява коалиция. Тя не е механичен сбор от партии за употреба на власт и за субсидии, а политически съюз от съмишленици, партии които споделят платформата на БСП и имат своите реални последователи"ь обяви Нинова. „В миналото в политиката, а и сега, се правят подмолно съюзи само и само да се влезе във властта. БСП няма да прави такива съюзи", категорична бе тя.

Корнелия Нинова обясни, че договорът за коалицията е изцяло променен и се залага на принципност и почтеност. Новото е, че коалицията е създадена за всички видове избори в България – парламентарни, президентски, местни и европейски.Тя припомни, че лошата практика досега е била- част от коалиционните партньори на местни избори да се явяват самостоятелно, да издигат кандидати срещу тези на БСП, да работят срещу БСП, да припознават кандидати, отхвърлени от БСП, а общинските им съветници, където бъдат избрани, да работят в мнозинства с други партии срещу кметове на БСП. "Край с тази безпринципност. Това е коалиция за дълъг път, за всички избори и има изричен текст, който гласи, че партия, която се регистрира самостоятелно за участие в избори, се изключва от коалицията”, отсече Нинова.

Като друга важна промяна в коалиционния договор тя посочи и субсидията. „Народът поиска да се намалят субсидиите на партиите. В началото на 44-то Народно събрание БСП ще внесе предложение за законови промени за намаляване на субсидията”, каза Нинова и допълни, че затова в коалиционния договор се потвърждава тази политика, за да няма приказки, че това е популизъм. След като ще се намаляват партийните субсидии, включително и за БСП, то и коалиционните партньори ще трябва да намалят техните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама