Кметът на Добрич определи местата за предизборна агитация

18:11, 07 фев 17 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед, с която определя местата на територията на общината за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания в изборите за народни представители на 26 март.

Посочени са 28 рекламни тела /афишарки/. Ликовете на кандидатите за депутати ще могат да ни гледат и от таблата на оградата на ресторант ”Резиденция” и на пожарната.

Агитационните материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини само след разрешение на собственика или управителя на имота, се казва още в заповедта.

В нея се посочва, че предизборната кампания в изборите за народни представители на 26 март се открива на 24 февруари (30 дни преди изборния ден) и приключва в 24,00 ч. на 24 март.

Извън времето за провеждане на предизборната кампания се забранява поставянето на предизборни агитационни материали. Сигнали за поставени предизборни агитационни материали извън предизборната кампания се подават до  кмета на  общината.

В срок до 7 дни след изборния ден – до 3 април, партиите, коалициите и инициативните комитети премахват поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама