Правосъдното министерство на САЩ защити забраната на Доналд Тръмп

18:37, 07 фев 17 / Свят 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на правосъдието на Съединените щати защити забраната на Доналд Тръмп за влизане на американска територия на хора от седем мюсюлмански държави.

В същото време президентът обеща още по-стриктен граничен контрол срещу радикалния ислямски тероризъм, съобащва bTV.

В доклада си министерството твърди, че текстът е „законно упражняване на власт от страна на държавния глава", а не забрана за мюсюлманите.

„Очевидно е, че законът е на страната на президента. Конституцията е на страната на президента. Той е преценил кое е най-доброто решение в името на националната сигурност и съм уверен, че волята му ще надделее”, подчерта говорителят на Белия дом Шон Спайсър.

Апелативният съд в Сан Франциско, който разглежда обжалването на спирането на указа, предстои да изслуша двете страни по делото.

Антимюсюлманските мерки на Тръмп продължават да срещат отпор и от киноелита на Холивуд, които се заканиха да бойкотират събитието по раздване на наградите "Оскар". 89-ата церемония ще се проведе на 26 февруари в Холивуд.

„Изкуството няма граници, няма език, не принадлежи на една вяра. Силата на изкуството е, че се издига над всички тези неща и силните общества не цензурират изкуството, а го ценят”, коментира Шерил Бун Айзъкс - президент на Академията за кинематографично изкуство и наука.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама