Справедливост за Ивайло Андреев настояват в Русе с протест

23:02, 08 фев 17 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За справедливост след смъртта на Ивайло Андреев настоява протест в Русе. Той ще се състои на 11 февруари, събота, от 11 ч. пред Съдебната палата в крайдунавския град, съобщава жената на загиналия през лятото на 2014 г. моторист Мира Колева.

Припомняме, че Ивайло намери смъртта си на 19 юли 2014 г. на пътя Русе - Велико Търново в опит да избегне сблъсък с турски ТИР, изпреварващ на завой. Случаят предизвика множество протести, като под егидата на мото клубовете, в цялата страна се блокираха възлови пътища, в знак на протест против движението на ТИР-ове по основните пътни артерии през почивните дни.

Русе, помниш ли Ивайло Андреев - 36 г. мъж, загинал при ПТП край гр.Бяла, обл.Русе на 19.07.2014 г. и поредният моторист, за който съдебната система каза „Виновен“, пише по този повод Мира Колева.

Оказва се, че разследването по образуваното наказателно производство във връзка със смъртта на Ивайло е продължило две години и половина и е заключението от него е, че самият Ивайло е виновен за смъртта си.

Ето какво споделят още Мира Колева и Калоян Андреев:

„Въпреки множеството проведени разпити, експертизи, изискани документи, същото приключи с Постановление на наблюдаващия прокурор, според който виновен за смъртта си е самия Ивайло. В постановлението се сочи, че същия е нарушил правила от Закона за движение по пътищата, но не е посочено кои правила е нарушил, с което е довел до смъртта си. С надежда за справедливост и правосъдие, постановлението беше обжалвано, но и Окръжен съд – Русе прецени по вътрешно убеждение, че постановлението е законосъобразно и го потвърди. Решението на Окръжен съд – Русе буди недоумение, предвид мнението на следователя водил разследването – обвиняемия турски гражданин Халил Билен да бъде предаден на съд за извършено престъпление“, коментира Колева.

„Поредният моторист обявен от съда за виновен! Поредният моторист допринесъл за смърта си! Нищо, че е управлявал мотора си с около 30 километра срещу два движещи се срещу него тежкотоварни автомобила /ТИР/ в двулентов път, в завой. Без да е съобразено, че на 200 метра преди мястото на ПТП – то за турския водач е действала забрана за изпреварване, без да е изследвано могъл ли е водачът на товарния автомобил да извърши маневрата безопасно при ограничена видимост и достатъчно ли е разстоянието след разрешителния знак и маркировка за това... Без справедливост...

Ако и Вие сте го преживяли, ако и Вие сте пострадали, ако и Ваш близък или приятел е „резултат“ на това ПРАВОСЪДИЕ - мотористи от цяла България, молим Ви, елате и ни подкрепете нас близките на Ивайло Андреев, като организирате протест пред съдебната палата във вашия град на 11.02.2017 г. от 11.00ч., гражданите - вярвам, че ще ни подкрепят!

Ние, близките и приятелите на ИВАЙЛО АНДРЕЕВ продължаваме битката си и заставаме категорично зад позицията си – „НЕВИНЕН“, като очакваме справесливост и правосъдие от последната инстанция – Великотърновски апелативен съд!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама