Задържаха трима и „чай за пушене” в Раднево

12:57, 12 фев 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При полицейска операция вчера на територията на град Раднево за пресичане и разкриване на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, са задържани три лица, информираха от полицията.

В хода на операцията в промишлената зона на града, в лек автомобил  "Опел Астра", са задържани С. Й., на 44 г., от Раднево, собственик и управляващ автомобила, К. Н., на 27 г. и 21 годишната С. С., и двамата от Стара Загора.

При извършените на място претърсвания у С. Й. са намерени и иззети 3 найлонови плика съдържащи суха зелена тревиста маса, а в автомобила е намерена и иззета електронна везна. При обиск в помещение, ползвано от С. Й., са намерени  и иззети още два найлонови плика с намираща се в тях суха зелена тревиста маса, 25 броя пълни, неразпечатани опаковки с чай, маски за уста и др. вещи.

Изготвена е експертна справка, при която е установено, че иззетата тревиста маса, с общо тегло 301 грама, представлява т. нар. „чай за пушене“ и съдържа синтетичен канабиноид.

Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа, а на С. Й. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

С постановление на Окръжна прокуратура Стара Загора, той е  задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

          

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама