И актрисата Нона Йотова е в листите на БСП в София

10:38, 14 фев 17 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сред младите попълнения на левицата за парламентарните избори, които по думите на лидера на партията Корнелия Нинова са около 40 на сто, е и певицата и актриса Нона Йотова.

Тя ще бъде кандидат за депутат от "БСП за България" в София. Йотова е на четвърто място в листата за 24 многомандатен избирателен района (МИР) като кандидат от гражданската квота.

Нона Йотова е женa на бившия вътрешен министър Богомил Бонев. Бонев е силов министър в служебния кабинет на Стефан Софиянски и след това в правителството на Иван Костов. 

В неделя Градският съвет на БСП нареди листите за София. Очаквано на челните места са Жельо Бойчев (23 МИР), Стефан Данаилов (24 МИР) и Корнелия Нинова (25 МИР). В листите е и Светлана Шаренкова.

В 23 МИР след Жельо Бойчев е Христо Проданов, който е зам.-шеф на БСП-София; следват гражданска квота, бившият икономически министър в кабинета "Виденов" Румен Гечев и Ирена Анастасова, която е общински съветник.

След Данаилов в 24 МИР са досегашният депутат Георги Свиленски и Димитър Данчев, който е председател на структурата в "Подуене".

Второто място в 25 МИР е за представител на гражданската квота - шефът на хематологията проф. Георги Михайлов или параолимпиецът Михаил Христов. Следват бившият депутат Антон Кутев, Петър Витанов и Анна Славова, която е председател на БСП в Банкя.

Имената от гражданската квота и листите ще бъдат утвърдени и от пленума на БСП, който ще се проведе в събота, 18-и февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама