Ученици от Котел беседваха по тема „Възможности за развитие на младите”

07:52, 15 фев 17 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инфоцентърът в Сливен на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел съвместно с Центъра за кариерно ориентиране проведоха пореден младежки форум с ученици от Котел. Темата на срещата бе „Възможности за развитие на младите”, на която присъстваха над петдесет възпитаници на СУ „Г.Ст.Раковски” от 11 и 12 клас.

Пред учениците бяха представени актуални европейски програми, добри практики и съвети за обучение, стаж и работа в чужбина. Младите хора имаха възможността да се запознаят с перспективите след гимназиален етап, предоставяни от ЕС и в България, независимо дали става дума за образование или професионална реализация. По време на форума специално внимание бе обърнато и на необходимостта от правилно изготвяне на автобиография, която се изисква при кандидатстване за работа или стаж навсякъде по света.

В края на срещата, силно впечатление на младежите направи краткия филм, който беше представен, на тема „Да открия своя път в живота”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама