Разглеждат офертите за санирането на първите десет блока в Добрич

08:34, 15 фев 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С десет блока ще започне работата по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофалимни жилищни сгради в Добрич, съобщи заместник-кметът Росица Йорданова.

Блоковете, живеещите в които първи ще усетят европейското финансиране в своите домове, са жк „Балик” бл. 31 и бл. 66, жк „Дружба” бл. 39, бл. 4, бл. 33 и бл. 36, бул. „Русия” бл. 55, бл. 49 и бл.  53, както и ул. „Максим Горки” №5.

Това са първите десет блока, за които вече са в ход процедурите.

„Имаме подадени 43 оферти. Към момента се гледат на първи етап, според критериите за подбор. Когато се отсеят тези, които отговарят на изискванията на ЗОП и на възложителя, ще преминем към отваряне на техническите оферти и след това на ценовите оферти – за да се избере изпълнителят, който ще започне работа – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на същинските мерки”, добави зам.-кметът.

Съгласно насоките на Националната програма, изискване е избраният изпълнител, към момента в който е избран, да не участва или да не изпълнява мерки по СМР по същата програма.

За следващите блокове също има обследване, технически паспорт. Тъй като вече е изготвена обществената поръчка за първите десет блока, въпрос на време и на ресурс е да може да се пусне поръчка и за останалите 30 блока, обясни зам.-кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама