Братът на загиналата в "Ечемишка": Няма да има наказан, всичко ще се потули

08:57, 15 фев 17 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвинен за трагедията в "Ечемишка" още няма. Справедливост не очаква и братът на загиналата в тунела жена.

„Според мен няма да има наказан и всичко ще се потули, ще се размие и ще се превхърли в миналото. Както виждаш 12 години не се е направило нищо, сега да се направи, няма да стане”, казва Николай Николов пред Нова телевизия. Мъжът е пострадал и брат на жената, която загина от откъснала се лампа в тунел "Ечемишка".

Николов търси отговори за смъртта на сестра си в Пътната агенция. защото тя отговаря за поддръжката на пътищата и тунелите.

„Сестра ми не можем да я върнем, така че оттук - нататък трябва да бъдете коректни и да вършите работата както трябва, а не след като стане инцидентът, тогава да се започва - да се търсят виновни и причината”, казва Николай.

„Ще се опитам да направим всичко  възможно да обезопасим част от републиканската пътна мрежа, ако трябва и да ги затворим, ако не са безопасни, да не се повтаря повече”, заяви Пирин Пенчев, директор на АПИ.

У нас има 34 тунела. Ревизията показва, че 16 от тях са в критично състояние - в Ловеч, Велико Търново, както и всички тунели по магистрала "Хемус" без "Правешки ханове".

Шофьори обаче се страхуват. Липса на осветление, ледени висулки и разрушени стени заплашват пътуващите през двата тунела по трасето Русе - Свиленград, край Велико Търново. Сериозни проблеми има и с тунелите край Ловеч. В момента експерти преценяват къде ремонтите трябва да започнат най-спешно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама