Два джипа на търг заради неплатени данъци

10:20, 15 фев 17 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Публичните изпълнители от НАП – Варна, обявиха на търг джиповете на длъжник, отказал да изпълни доброволно просрочените си данъчни задължения към бюджета. На търга, обявен за 28 февруари, се продават два джипа „Мицубиши Аутлендър“. Началните тръжни цени, от които ще започне наддаването за тях, са 13 500 и 14 000 лева. Автомобилите са произведени през 2008 г. Желаещите да ги закупят могат да направят оглед от 20 до 24 февруари на паркинга на Туриториалната дирекция на НАП.

От началото на годината до средата на февруари 1811 длъжници от обхвата на териториалната дирекция, които са с неплатен ДДС и други данъци, са в процедура по събиране с изпълнително дело. При всички тях има неплащане за повече от 2 месеца. Агенцията e стартирала кампания по изпращане на съобщения за доброволно плащане в 7-дневен срок. Такива кампании ще се провеждат всеки месец.

От НАП – Варна, препоръчват всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към НАП и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) и с електронен подпис (КЕП) в Портала за е-услуги на НАП.

От НАП съветват своите клиенти до 7 дни да погасят задълженията си, както и да осъществят незабавен контакт с публичен изпълнител, ако вече е образувано дело. Това е необходимо, тъй като плащанията по делото трябва да се направят по друга банкова сметка на НАП. В случай на финансови затруднения длъжникът може да предостави обезпечения и да обсъди с публичния изпълнител възможност за краткосрочно погасяване на дълга на части.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама